beautiful day!

Ååhhhh det var så härligt på praktiken idag, det hände så mycket roliga och härliga saker och det absolut bästa som kunde hända var att det ramlade ner härliga vita snöflingor från himlen! Så jag har längtat efter dessa snöflingor, hur skulle jag kunna leva utan dess existens! Marken den nyplogade isen täcktes återigen med en läcker matta av pudersnö, de nyskottade taken blev återigen fyllda av snö men pricken över i:et blev när det än engång började droppa vatten från taket! Underbara ljuvliga vinter!

SKÄMT!

Avskyr denna snö som kostar kommunen flera miljoner att städa upp efter. Plus att den faktiskt gjorde så att jag trodde att jag missat sista bussen till Habo, trots att jag var i tid vid busshållsplatsen. Ringde till min sambo och beklagade mig som genast kom och hämtade mig. Men det visade sig att bussen istället hade varit 40 minuter sen!!! Kunde faktiskt inte jag veta och jag gick faktiskt och köpte en chokladbit till honom som tack...

Nu ska jag gå och väcka min kära sambo som har somnat inne hos Oscar!

sjukstuga.

Den här veckan har börjat med sjukstuga och det är Oscar som varit sjuk, ingen kräksjuka denna gången och tack och lov för det. Denna gången var det falsk krupp som gjorde sig påmind blandat med en snorig näsa. Men idag har äntligen hostan lugnat ner sig och han har inte varit lika rosslig i halsen, så imorgon blir det dagis för Oscar och praktik för mig. Kommer få ta igen sjukt mycket efter denna praktiken, inget kul alls!

Jocke och Oscar är för tillfället ute och skottar snö, vad annars liksom känns inte som att man gör annat än att skotta och skotta usch!

Nu ska jag ta och laga lite mat, får bli havregrynsgröt och smörgås med stekt ägg idag! inte det roligaste kanske men det är ungefär det jag känner för att laga idag.

galet.

jäklar vad snö det kommit inatt, helt sinnes sjukt! Har varit iväg på hemligt uppdrag och det roliga var att vi körde fast ett antal gånger så vi fick skotta fram bilen och putta på i backarna hehe spännande tycker jag iaf!

Imorgon när vi vaknar har vi väl snö upp till fönsterna! Det nya norrland fast i småland inte illa!

hemlisar...

Fick ledigt från praktiken idag, eftersom min handledare var ledig och vi endast hade två barn till kl 12. Är som sagt på en väldigt liten skola, med få barn inskrivna på fritids.
Så hela veckan har egentligen varit väldigt lugn, nästan lite för lugn jag har nämligen inte kunnat göra några av mina uppgifter eftersom det inte en enda dag denna vecka har varit mer än tio barn. I vilket fall som helst så är jag ledig och ska nu sätta mig och börja planera en idrottslektion, tycker inte att det är så jätte roligt med idrott och särskilt inte det dom gör nu nämligen olika bollsporter men ska försöka göra det bästa av det iaf.

Ska hämta Oscar tidigt i dag för vi ska nämligen åka in till stan och träffa Therese och det ska bli kul för vi ska göra något riktigt roligt!
Längtar även tills imorgon då jag ska gå ut och äta med mina gamla arbetskamrater, ska bli jätte kul att träffa dom igen!

Vi har lite planer på gång här och mycket att tänka på och det kommer jag att berätta så småningom men än så länge är det lite hemligt!!

Ha en trevlig helg, det ska vi :)


think pink!

Lever i en rosa bubbla!
Har lite planer på gång som involverar framtiden, kommer att bli ljuvligt!


min prins!

Oscar har vuxit något så otroligt mycket de senaste veckorna, han pratar långa meningar, han ställer frågor och han skapar helhet och får ett sammanhang av olika händelser. Ett exempel var när vi pratade om kusinerna Olle, Nisse och Pelle och eftersom Oscar tycker det är kul att veta vad alla heter och vart dom bor så frågade jag vad heter Olles mamma? Mija svarar Oscar då, så frågar jag vad Olles pappa heter? Åke. Det var ju helt rätt men så blir det tyst en stund och man ser hur han tänker och efter en stund säger han: Åke samma Annas (Antons) pappa! Ja det var helt rätt, Antons pappa heter också Åke.

Just nu här hemma pratas det mycket om kusinerna i örebro, om Anton och om älgar och rådjur som bor i skogen. Det är en annan sak som också är viktig vart alla bor och han har stenkoll på att Olle, Nisse och Pelle bor i Öjebjo (Örebro), att Emma och Isak bor i Blekinge, att mormor och morfar bor i Gjänna (Gränna), att Therese och Alexander bor Jönslöping (Jönköping) och att farmor, farfar, mamma, pappa, Oscar, Anton och dagis ligger i samma Habo.

Jag tycker att det är jätte roligt att prata och diskutera med Oscar just nu, för man kan busa och skojja om endel saker och han vet att det är på skoj och skrattar då högt åt det. Han är även inne i en period då han älskar att läsa böcker och tar varje tillfälle han får till att sitta i knät och läsa och prata om sagorna!

Lite update om Oscar och hans utveckling och tankar just nu, och det är helt klart att det är språket som utvecklas mest just nu, och det är ju faktiskt så att det är i två års ålder som de flesta barnen dubblar sitt ordförråd. (Läste om det i kursen om utvecklings psykologi).

yes.

Äntligen besegrade jag han, han som var den äckliga sjukdomen som förföljt mig och härjat hela veckan. Den så kallade äckelpäckelkräksjukan är borta, borta med vinden och ska aldrig komma tillbaka igen!

Eftersom jag tillfrisknade och kände mig oerhört pigg imorse när jag vaknade, så dansade jag och Oscar glatt iväg till dagis och praktik, äntligen fick jag komma ut bland folk och frisk luft igen, även om det var lite väl blåsigt för min smak. Dansandes tog mig till praktiken där dagen flöt på i lugn takt. Det visade sig vara ett modernt fritidshem som hade WII och en slags tavla som man kunde använda som data!? har aldrig hört om det tidigare men lät ju himla bra iaf!
Jag tror att jag kommer att trivas kanoners på den här VFU:n också, härliga och glada människor som arbetar där och goa barn, perfect!

Nästa vecka är det sportlovs vecka, då kommer många roliga aktiviteter äga rum tillexempel, bowling, skridsko åkning, pulkarace och hör och häpna både mcdonalds och bio! inte helt fel!

Nu ska jag kika lite på let´s dance woho!




jäkla ....!

Är fortfarande inte frisk, den lurades bara lite och fick mig tro att jag var frisk under ca ett halvt dygn! elakt! Känns inte alls roligt det här måste antagligen göra om praktiken iaf ta igen ett par dar vid ett senare tillfälle och det mina vänner känns inte alls roligt...
Ska ta och skicka jocke till apoteket och köpa lite medeciner, vill verkligen bli frisk! tänk vad härligt det skulle ha varit på praktiken idag, solen skiner och himlen är blå, lovley! blir så sugen på att åka skidor när det är sånt här väder.

Känner mig stressad med eftersom jag vill bli frisk så att jag kan gå till praktiken och inte behöva ta igen så mycket efteråt, och det gör väl inte det hela bättre direkt.


feeling good!

yes, duschen gjorde susen och jag är från och med idag frisk förklarad. Inget mera äckelpäckelkräksjuka och denna gången var första och sista gången som jag hade den punkt slut.

Ikväll ska vi fira detta med en pizza, jag har längtat efter en kebab pizza hur länge som helst så det kommer bli nice. Ska även gå och hämta lilleman så ska vi gå och köpa ett par nya inneskor till mig eftersom jag inte hittar mina gamla, måste ha glömt dem någonstanns..
Idag har jag skrivit en kort presentation utav mig själv och även klistrat in en liten bild i presentationen, tycker alltid att det låter lite halft som en kontaktannons när man skriver sådana men men hoppas min handledare blir nöjd när jag har med mig den imorgon.

På söndag är det alla hjärtans dag och vi har inget planerat än, när det gäller mig och jocke så brukar det inte bli så mycket heller, men kanske detta året att vi ska ta och hitta på något mysigt, jag skulle gärna vilja ha en spadag med massage, middag och kanske ett bröllop!? det skulle vara en helt perfekt dag tycker jag!

Nej nu är det dags för dagens lunch, nyponsoppa med mandelbiskvier mums!


bläää!

Idag var dagen då jag skulle ha min första dag på VFU:n men otur som jag har ibland så lyckas jag bli sjuk i äckelpäckelkräksjukan lagom till idag. BLÄÄÄÄÄÄ!

På onsdag tänkte jag iaf sätta min fot i fagerhult och göra succé ;)


min plutt i pulkabacken!

renoverings arbetet fortskrider

Igår var finaste emma med kille på besök, mycket roligt och trevligt! vi spelade kort, tecken och jag och emma slog grabbarna lätt!

Dagen har varit seg, men hade mamma, pappa, alexander och therese som var på permiss på lite fika. Jocke har arbetat hela dagen med att få iordning en bänkskiva i köket, kommer nog bli super snyggt! vi har nämligen målat en liten vägg i griffeltavel färg, plus att det kommer upp en snygg ek skiva.

När vi var på färg affären hittade vi också en jätte snygg tapet till Oscars rum, med motorcyklar på! roligt när det händer lite här hemma tycker jag.

Ikväll blir det lugnt och skönt vi ska kika lite på melodifestivalen, eller jag jocke kommer nog att somna!


photosession

Har börjat en ny kurs nu med inriktning mot fritidshem, mycket roligt måste jag säga! Äntligen får jag läsa om det jag vill.

Igår var den bästa kvällen på länge, då jag och emma agerade fotomodeller för en kväll... riktigt kul var det även om det var nervöst i början. Har inte fått bilderna än, men snodde den här bilden från emma.


haha underbart, vänskap över allt annat! för att citera emma så var det här beyond bra.

Igår var jag uppe på topp och svävade runt, idag föll jag pladask ner i backen men det är så livet känns just nu ta varje dag som den kommer och gör det bästa av situationen.

Igår fick min syster komma hem igen efter två veckor av sjukhus vistelse i Linköping, idag är hon på väg dit igen. Tur att man får glada och lyckliga stunder emellanåt så att man orkar kämpa sig igenom de som riktigt tuffa.

Tänker på dig Therese och älskar dig!


RSS 2.0