Idag är ingen vanlig dag.

Idag fyller emma år, hela 21 år har hon hunnit bli stora tjejen! GRATTIS!








Också är det ju Nyårsafton idag med det får inte glömmas bort! såhär såg iaf förra nyår ut,

Hoppas denna afton blir lite mer spännande....


Gott Nytt år allihopa önskar Oscar med familj!

arosfortet-team girls

japp team girls äger arosfortet så är det bara. vi har lekt och vi har klättrat och en del av oss har till och med räknat matte ( jag var inte en av dom) hehe matte är inte min starka sida direkt.
Däremot björnen sover diggar jag starkt till!
En helt underbar dag var det och sjukt roligt hade vi, att två timmar kunde gå så fort det visste jag knappt!

Kom dessvärre hem till en son med 39,2 graders feber så natten har inte varit den bästa och nu på morgon hade Oscar 39.9 graders feber. Så det är bara att ge han alvedon och vatten och massa kärlek så hoppas vi på en snabb tillfrisknad, och hoppas även att han är frisk tills på lördag då jag och jocke ska åka på bröllop i örebro och lämna Oscar till farmor och farfar. Känns inge roligt att lämna iväg ett sjukt barn så vi får se hur det blir i värsta fall får jag väl åka själv.

Julfirande och bloggpaus.

Julafton spenderades i Gränna med mamma och pappa. Vi spelade julklappsspelet, åt och åt och åt. Och självklart kom tomten på besök, och Oscar tyckte nog att han var helt okej! Oscar fick massvis med julklappar både hårda och mjuka!
Julaftons kväll sjöng vi singstar och åt jul godis (alldeles för mycket). och spelade spel!

Igår var vi i nässjö hos martina och fredrik där fick vi god mat och massvis med julklappar och Oscar fick nya leksaker, så det är tur att vi flyttar snart för oscars leksaker har tagit över lägenheten ;)



försökte få en bild på en liten tomtenisse under granen, men lillkillen var inte på humör.







och tomten fick sig en snabb lite kram.


Hoppas ni har haft en bra jul med god mat och trevligt sällskap!

Nyfriserad och vattenkammad.


bus hela dagen.

tack mina härliga vänner, för en underbar dag en dag som idag gör en lycklig! en rolig video finns HÄR på Oscar. Ja som ni förstår så har det varit bus, bus och bus för hela slanten idag. I en tidig julklapp fick Oscar spöket Laban bestick och en jätte fin tågbana. Roligaste var nog att stoppa in alla tågen i tunneln samtidigt hihi busen min!

Idag har jag varit trött så trött om det beror på lite sömn eller att man känner sig en aningens stressad till att skaffa ett jobb det vet jag inte. Imorgon ska jag iaf ringa till ett jobb som jag fått nys om, sen blir det till att lägga allt det åt sidan för några dagar och ägna all min tid och mina tankar på familj och vänner.

Godkväll!

en helg i julmys.

julmys för hela slanten har det varit hemma hos oss i helgen. Vi startade på lördagen med hämtning av julgran för att sedan på efterniddagen klä den. På kvällen när Oscar somnat så åt vi julskinka och drack must, lussebullar och glögg!

Idag har vi varit och köpt julklappar, ett par stycken blev det mest till Oscar :)



therese julmyser (hahaha)

ett försök till ett familjekort......

julmys

Oscar kikar på granen, eller julklapparna under!

en julegran har vi hittat.

Idag har vi varit ute (jag önskar jag kunde skriva i en vackert snötäckt  skog och letat julegran) men i stället får jag skriva i ett regnigt, ryggigt och rått småland usch! noll julkänsla!.
Men vi hittade oss en lagom stor och lagom bred julgran. och det är ju perfekt för vi bor ju i lilla sverige lagom ;)
 
Så i eftermiddag blir det till att klä den med kulor och glitter och sen hoppas på att Oscar inte lägger så stor vikt vid att riva ner allt.

Ha en trevlig helg!

Tofflisarna



sååå söta!

julmys.

Nu börjar julen närma sig med stora steg, och jag har idag varit och inhandlat min första julklapp för iår, vad det är får förbli en hemlis tills julafton varit och vi har spelat julklappsspelet. Självklart har jag köpt något som skulle passa mig perfekt så därför kommer jag slåss om detta lilla runda paket:)

Till helgen blir det julgrans letning och pyntning av hemmet. Och en lite shoppingrunda på söndage då vi ska inhandla resterande julklappar. 
Och på måndag kommer min kära vänner hit på en liten mini jul i habo, mys! 

Flyttgubbar, update

obs!!!!!!
detta är en bindade lista ;)

1. emma
2. therese
3. thomas
4. lotta
5. mamma
6. pappa

Vad många vi är! Längtar!!!!!

Afterwork.

Idag ska jag in till stan, första gången på evigheter! Om man bortser från förra Onsdagen då jag och Jocke åkte in lite snabbt för att köpa ps2, så har jag nog inte åkt tåg med oscar sedans förrförra torsdagen...länge!

Men idag blir det av, kl 1147 går tåget mot jkpg där jag ska träffa emma, som varit i skolan och skrivit tenta! kl 16 blir det fika med Alexandra och Therese. Och efter fikat är det afterwork med jobbet. Lika bra att träffa alla när man ändå är i stan så det blir mycket idag men det tror jag både jag och Oscar kommer tycka är kul!
(fast han ska inte med på fikat och inte med på afterworken, så egentligen kommer han bara träffa emma.)

Imorse när jag berättade för han att vi skulle åka tåg till stan idag, så ställde han sig upp i sängen och pekade ut! sötnöt!

Onsdag.

Redan Onsdag, veckorna går fort nu förtiden! Oscar sover och jag borde med sova en stund, men jag kan inte, jag får ingen ro till att sova alldeles för mycket tankar som snurrar runt i mitt huvud.

Nu har vi iaf skrivit på hyreskontraktet på lägenheten och sagt upp våran lägenhet. Och ikväll kommer det två och kollar på våran lägenhet, hoppas dom vill ha den och hoppas dom kan flytta in 1a februari som dom sa första gången jag pratade med henne. 
Så idag blir det lite städning och lite mys eller rättare sagt massa mys för det gillar vi! 


Och nu kan han ställa sig upp!

Ja nu har det hänt något nytt i utvecklingsfasen, Oscar kan ställa sig upp! duktiga kille!
Om man säger Oscar ska du ställa dig upp? då reser han på sig och så går han med utsträckt tunga till en.

oscar i snön.




Idag gick vi och kollade på lägenheten, jätte stor och fin, öppen och ljus. Och det bästa av allt den hade en öppenspis i vardagsrummet!!! Så den 1februari så flyttar vi!!! är det någon som känner sig manad att agera flyttgubbar/gummor???
Efter det så gick vi till en lite backe och skulle åka pulka, men det gick inte så bra för det var ingen som åkt innan. Så när jag skulle dra Oscar ner för backen så välte han hela tiden och när jag satt i pulkan med Oscar i knät så kom vi ingenstanns...
Plus att jag fick mjölk syra i armarna av att gå till backen, för det gick knappt att komma fram med vagnen i all blötsnö!

Ikväll ska jag på tjejkväll/middag vet inte vad jag ska ha på mig än bara hmmm.....


Ville bara berätta att jag faktiskt är väldigt bra på att sjunga ABBA låtar :) Jag och Jocke var och köpte Sing Star och PS2 för några dagar sen . Och den enda singstar skivan som dom hade med mickar var Abba golden hits, Woho me like ABBA ;)


gimme, gimme, gimme a man after midnight....
Det är jag som är player 1 :)

promenad i snön.

Idag har jag och Oscar och en annan mamma + barn varit ute och gått i snön, jag tyckte det var väldigt trevligt Oscar tyckte nog att själva promenaden var lite små tråkig men när vi satte oss på briljanten för att fika så var han glad igen!

Igår så såg jag att Oscar hade en kindtand som spruckit igenom uppe, och imorse såg jag att det var två till tänder på väg. (Jag hann bara räkna till två sen ville han inte gapa mera).
Så jag tror att det varit därför det varit lite små gnälligt och oroligt dom senaste nätterna.

I morgon är det idol final plus tjejkväll, det ska bli kul!!

.

Jag har en vän som behöver lite pepptalk.


Tänk positivt, välj att vara glad trots att det känns tufft. Välj att omge dig med människor som ger och tar både energi och kärlek. Var glad över din underbara familj och alla dina VÄNNER som älskar dig. Alla vänner är som solar på sina håll och alla ger olika energier. Glöm inte bort att du varje dag kan välja hur du vill se på ditt liv. Man ÄR trött då man vaknar, men tänker man att detta blir en BRA dag så blir det förhoppningsvis det. Blir det en skitdag så kommer det en ny imorgon. Allt är möjligt och det hjälper oerhört att vi hjälps åt. Låt oss alla känna oss fantastiska så ofta som det är möjligt. De mindre trevliga stunderna är ju dem som tar den energi man har inom sig - den behöver fyllas på - OFTA!

Vännen tänk dessa tankar varje dag, du är älskad av mig och av så många fler!


stor trea i centrala habo.

Var inne på blocket alldeles nyss, och hittade en 3a här i habo, med öppen spis!! MYS!
Måste ringa prick klockan 12, man fick bara ringa mellan kl 12-14.
Vad glad jag blev nu, hoppas vi får den!

lite bilder på min älskling.


Idag när vi var i lekparken så skulle jag ta lite kort på Oscar, och varje gång jag tog upp kameran så höll han upp händerna så här. knäppis. hand´s up, baby hand´s up :)


Förra Torsdagen efter sprutan var Oscar en tröttis, det gick knappt att få liv i honom.


Oscar hos mormor och morfar, sitter och dinglar med benen.

huvudvärk.



Idag har takläggarna kommit hit, och dom utför inte direkt ett tyst jobb utan det har hammrats och spikats sedan kl 8 imorse! Detta har resulterat i lite sömn för Oscar som inte får någon lugn och ro direkt och en mamma med huvudvärk.

Annars är vi friska och krya vet inte riktigt vad det var för något igår men idag mår vi prima, och ha till och med varit och lekt i en lekpark! 

Vilken morgon.

Imorse när jag vaknade så fick jag en mindre behaglig väckning, jag vaknade nämligen till att Oscar satt upp i våran säng, och några sekunder senare så kräktes han ner typ hela mig. Inte så fresh....
Så det var snabbt upp och byta pyjamas byta lakan och tvätta av sig det värsta. Och sen vidare ner till tvättstugan i hopp om att det skulle finnas en tvätt tid redan idag. Och vi hade tur för det var ledigt!
Men nu har vi ätit lite frukost och Oscar fick behålla den, och jag har duschat skönt!
 men nu sitter jag här och mår lite små illa....

2a advent.

Redan 2 advent inte långt kvar till jul nu! Och inga jul klappar har blivit inhandlade. Men det är ju lite utav en tradition vi har, att handla julklapparna så sent som möjligt helst dagen innan....
Idag har vi bakar lussekatter här hemma så nu luktar det gott i hela lägenheten!

Igår hände det något riktigt otäckt när vi skulle åka in till stan. Jag och Oscar skulle gå till bilen och så ville han gå nerför trappen själv. Vi har en lång stentrapp ute i trapp huset och mitt i ett steg så släpper han taget om min hand. Och jag hinner inte ta tag i honom så han faller uppifrån och ner. Det var det hemskaste jag varit med om att se sitt eget barn rulla nerför trappen, som i filmer där dom har stuntmän. Allt gick i slowmotion fick inte fram ett ljud, tillslut fick jag luft i lungorna och kunde roppa på Jocke.
Som tur var så hade Oscar overall och vintermössa på sig så det skyddade en heldel så den enda skråman han fick var en liten bula i huvudet! Han var ledsen i några minuter men sen var han som vanligt igen, men för säkerhets skull ringde vi till vårdcentralen. Där fick vi rådet att han inte skulle sova så länge på eftermiddagen.

Nya bänken.


roligast just nu är att riva ner alla sakerna, och prova arbetsglasögonen. Hinner dock aldrig ta nåt kort på han med dom på för glasögonen åker av lika fort som dom kommer på.

lite firande!

Idag blev Oscar firad utav....


emma och julia! Här står dom och sjunger för Oscar.




Undra vad den här stora presenten innehöll???roliga var det att sitta på iaf!
Den innehöll faktiskt en snickarbänk! Har inte hunnit ta några kort på den ännu men det kommer.
Vi har även bakat pepparkakor väldigt vackra sådana! (därav mjölet på Julias näsa på första bilden).

Torsdag.

Nu är jag tillbaka efter en kort liten bloggpaus, eller ja en paus i det stora hela.

Idag har vi iaf varit på BVC en snabbis även fast Oscar ville stanna lääänge, dom har ju så roliga leksaker där tycker han. Mindre roligt var ju sprutan och läkar undersökningen. Några tårar och lite protester sen så var allt bra igen. Han har fått en liten mage som putar ut så jag gissade att han vägde 1090g och det var ju nästan helt rätt, 1040g stannade vågen på. Han hade vuxit lite sen sist så nu är han 76.9cm lång!

I eftermiddag ska jag jobba och Oscar ska vara med mormor en liten stund!

RSS 2.0