barnens dag!

Idag är det barnens dag här i habo, vilket jag och Oscar naturligtvis har firat. Vi började med att gå och köpa färg och jag gjorde det minsann inte lätt för personalen hihi, då jag inte hade riktigt koll på hur mycket färg jag behövde och inte visste hur många och långa listerna var som vi skulle måla... Men vi kom fram till att det alltid går att handla mer färg om det tar slut.
Sen gick vi till habo "centrum" där var det barn vill jag lova, kryllade av både stora och små! Oscar fick en ny leksak en lastbil som hade en bil på flaket, mycket rolig tyckte Oscar, sen gick vi vidare till en brandbil och det tyckte Oscar var jätte spännande han vågade till och med klättra upp i brandbilen, fast bara en liten stund sen blev det läskigt.
Sen fick oscar syn på en hoppborg så då var vi tvugna att gå dit, och där hade han jätte kul, synd bara att dom äldre barnen inte visade någon hänsyn till dom små men men...Efter det gick vi och köpte lite fika som vi har fikat här hemma och nu sover lillplutt så gott i sin säng.

Resten av dagen vet jag inte vad vi ska göra, ska iaf gå till en lekpark i eftermiddag och sen får vi hoppas att Jocke kommer hem, inget roligt att vara själv hela lördagen.




Stooor brandbil tyckte Oscar när han fick se den!

nu blir jag påmind om varför jag ville börja plugga, praktik!

Hjälp vad dagarna går fort hinner absolut ingenting. Veckan har varit minst sagt händelse rik då jag har börjat min första praktik som HLK student, mycket roligt och har hamnat på ett jätte bra ställe.
Det som har varit lite dramatiskt för veckan var att emma blev inlagd på sjukhus, men nu är hon hemma igen och jag hoppas att hon snart känner sig bättre.

Vill ni veta en sak, att Oscar är den finaste, mysigaste och underbaraste pojke som finns på denna jord. Älskar han av hela mitt hjärta!

huset.

Idag tog målningen äntligen ett stort steg framåt, taket blev klart och det är bara en gång kvar på väggarna i kök/mysrum. Här är lite bilder från dagen!




Grönt, blått och rött

Det var i fredags när jag och Oscar var i lekparken och lekte som jag faktiskt upptäckte att han kan färger, iaf grönt, rött och blått! Gissa om jag blev förvånad när jag frågade Oscar var är den röda bilen och han pekade på den. Sen gjorde jag likadant med andra färger och då kunde han blätt och grönt med, lila och oranget var lite svårare.
Sen hade Oscars farmor provat igår och då hade han kunnat då med! Gissa om det var en glad överraskning! Så imorgon måste jag fråga om dom har övat färger på förskolan.



två stycken söta busungar!


me, myself and my new phone.

Yes nu har den kommit, min nya kära ägodel LG- arena loveli... Tror jag, har nog inte fattat alla funktioner än men det kommer väl med tiden.


Igår var jag jätte duktig måste jag säga, skrev tenta (gick sådär tror jag), efter tentan hämtade jag Oscar på dagis och sen var vi ute och lekte hela eftermiddagen, mys!
När Jocke kom hem skjutsade han upp mig till huset där jag målade hela taket själv! får hoppas att det räcker med att måla 2ggr för jag kommer då inte ställa mig att måla taket en gång till.

Ihelgen blir det mera målning men mest för jockes del, för jag och oscar ska till torget i morgon och leta efter blommor, då mina här hemma bara dör på nåt mystiskt vis.


update i mitten utav veckan!

Lite uppdatering nu då:

Den blöjfria dagen på förskolan gick inte så bra, d å Oscar absolut inte skulle kissa på pottan. tokstolle. Men här hemma övar vi på som innan så får väl vänta ett tag och se om han blir intresserad av pottan om några veckor istället.

Är nu godkänd på dom två första seminarium vi har haft, jippi! Och i morgon är det tenta så pluggar som tusan. Läser och läser hoppas verkligen jag klarar den.


Mamma och pappar är i turkiet , fick ett sms igår där mamma skrev att hon stukat tån och att den var blålila, och att hon skrapat upp ryggen. Att dom inte lär sig att man måste faktiskt vara förskitig när man är i andra länder....

 


potta

Idag är Oscar på förskolan hela dagen till kl 16. Jag sitter hemma och studerar som det så fint heter. Har dock tagit en paus som det så fint heter då motivationen tog slut.

Idag är inte bara en vanlig måndag idag är måndagen då Oscar gick till förskolan utan blöja! Det ni, han var jätte stolt när han kom till förskolan och fröken sa nämen Oscar har du ingen blöja idag. Då stod han där och smålog lite. Söt nöt!

Alltså efter många veckors övning hemma på både potta och toalett har vi nu tagit steget till blöjfri på förskolan med, så vi får se hur det går idag, om han kommer ihåg att kissa även när han är mitt uppe i leken. Igår var han även mycket duktig då han gjorde nr 2 för första gången i pottan!


Avstigning Habo

Min första kväll på akademin är avklarad...eller jag var typ mest en outsider på BC- intagningen. Men nu har jag iaf sett hur det går till lite iaf. Hade väl inte sådär jätte kul i och med att jag typ inte kände någon eller ja emma och julia kände jag ju och det var inte så dåligt det..
Åkte hem med ett bussen och fick trevligt sällskap på bussen hem, fick även i uppdrag att väcka honom när vi närmade oss habo!

Idag är Jocke och hans farfar i huset och grejjar, var uppe en sväng jag och Oscar och kikade lite och då hade dom fått ner skåpet och vilken skillnad det blev, mycket ljusare.
Idag åker även mamma och pappa utomlands är bara lite avis....
Fast i eftermiddag ska vi faktiskt till Therese och Alexanders lägenhet och det ska bli riktigt kul att se hur den ser ut, har ju bara sett den på bilder än så länge. Jag och Oscar får väl hjälpa till att packa upp ur kartongerna :)



freitag

Idag får therese och alexander flytta in i sin lägenhet, grattis till dom! Ska dit i morgon och hälsa på lite, jag och oscar medans jocke målar i huset. Så det ska bli kul att se hur deras nya hem ser ut.

Seminariet gick väl hyffsat bra, hade lite svårt att koncentrera mig hela tiden men men thats life...

and you cant read this....

privat

oj vad tiden går fort när man har fullt upp.

Snart fredag och en hel vecka har gått, alldeles för fort i mitt tycke hinner ingenting numera. Dagarna flyter samman och det enda jag hinner se är ord, meningar och böcker. På ett sätt vill jag hinna ta till mig det som står i böckerna och reflektera över innehållet, men tyvärr är det endast en önskan och som många har sagt till mig det är bara att genomlida första terminen vilket känns lite tråkigt då det är det här jag verkligen vill.

Imorgon är det, det andra litteraturseminariumet och jag hoppas det kommer gå bra. Fick kompletera lite på förra veckans seminarium vilket har gjort denna vecka väldigt stressig. Dels så försvann det en hel dag i måndags och i tisdags försvann det också en hel dag. Men i onsdags var det hård plugg vill jag lova satt på bibblan i jönköping till kl halv sex och pluggade.

Idag blev en kortare dag då Oscar bara var på förskolan till 13.30 och efter det gick vi upp till huset och åt äpple och plockade rönnbär, mysigt!

måste nog sova nu men ha en trevlig helg om vi inte hörs innan dess!


Måndag.

Måndag idag jag och Oscar är hemma och myser idag. Skulle egentligen behöva läsa en massa böcker men förskolan hade stängt idag, så får väl ta igen det inatt eller något...

Igår var vi i Gränna hos mamma och pappa, vi firade mamma lite i efterskott! Mamma och pappa håller på att lägga stenplattor på framsidan av huset och det uppskattades av Oscar som gärna hjälpte till att gräva och köra skottkärra.
Kom hem rätt sent igår så fick vi hjälp av nya grannen att bära upp våran nya tv som vi köpte på mediamarkt igår. Upptäckte dock att det saknades sladd till tvn och det kan faktiskt vara bra att ha..Så Jocke skulle åka tillbaka idag och prata med dom. Lite slarvigt av dem.

Imorgon blir det skola hela dagen från 830 till 1630 nice!

6 september 2009

lösenordskyddat


Lösenordskyddat inlägg

För att läsa klicka här, då måste ni uppge lösenord och användarnamn!


och vi målade.

Tänk vad roligt det kan vara att måla när man har rätt sällskap. Helt grymma var vi på att måla jag och Emma, och fort gick det!
Tog faktiskt 2 st bilder med mobilkameran så lite suddigt blev det men ja ni ser ju färger iaf! Tyvärr så blir det inga före och efter bilder då vi målade med något som heter kvistlack som blir genomskinligt när det torkar. Men nästa gång vi målar så blir det med vit färg och då får ni se resultat minsann!
Målade faktiskt tills mörkret föll över oss och vi var tvugna till att lämna allt för att fortsätta dagen efter (idag). 



Blivande kök/mysrum


Sitter i skolan

Äntligen har jag lyckats att få igång det trådlösa här i skolan, eller ja ska inte ta åt mig hela äran själv då jag gick till IT- enheten är på skolan när vi kom fram till vad felet var så var det en ganska så simpel sak som lösenordet...pinsamt!

Idag ska vi ha litteraturseminarie på Läraryrkets många ansikten är jätte nervös då diskutioner inte riktigt är min grej. Redovisa går bra tycker jag, men att sitta och diskutera en bok det är inte min grej helt enkelt. Får tvinga mig till att säga något helt enkelt!

Snart är det äntligen helg och den är efterlängtad vill jag lova, ikväll ska vi måla lite i huset, på lördag ska vi till ett par kompisar och på söndag blir det en sväng till mamma och pappa i Gränna. Så det blir fullt upp men skönt att kunna koppla bort skolan ett par dagar!


banken, explosioner och lite annat.

ojoj ni skulle ha varit med här hemma igår, katastrof! TVn sa BOOOM! och allt blev svart...Som tur var har vi min gamla tv i källaren. Så den fick Jocke springa ner och hämta eftersom detta givetvis skedde precis innan the bachelorette började.
Så nu är det bara att se sig om efter en ny Tv...lite typiskt eftersom det är det sista jag vill lägga massa pengar på just nu men men.

Idag har Oscar fått sin 18månaders spruta lite i efterhand, men det gick jätte bra. Skrek det gjorde han så klart men det gick över ganska fort när han fick gå iväg och leka. BVC tanten tyckte att Oscar var en jätte duktig kille när jag berättade om hur duktig han va på att gå på pottan, stoltaste mamman i världen!

I eftermiddag ska vi till banken!!!! massa pengar ska vi göra av med...lite nervös är jag allt. Sen efter det så ska Britt och Claes komma och hämta kräftor av oss, vill säkert ha en kopp kaffe innan dom åker vidare till Skärplinge! måste nog ta och dammsuga innan dom kommer vill ju att det ska vara fint när man får gäster.


Oscar klappar bää!


.

Shit vad mycket jag har läst idag, jag hoppas bara att det mesta har fastnat. Blev hemma plugg idag, skulle egentligen ha varit i skolan med några ur studiegruppen, men missade bussen in till stan så då blev jag så irriterrad att jag bestämda mig för att sitta hemma och läsa. Så nu har jag gjort klart veckans uppgifter vilket känns skönt, hoppas bara att jag har gjort rätt.

Igår var jag i skolan hela dagen, på förmiddagen hade vi en föreläsning, mitt på dagen hade vi grupparbete och på eftermiddagen hade vi gruppredovisning. Jag överlevde faktiskt första redovisningen utan större dramatiska händelse vilket kändes bra.
Sen eftermiddag spenderades med kära Emma, Clara och Widell nice nice!

Imorgon är jag ledig hela dagen, så då får det bli en mys/tvättdag för mig och Oscar (:

RSS 2.0