Ledig idag!

vad skönt att vara ledig idag, känns som att man jobbat hela veckan fast det egentligen bara har gått 4 dagar på den här veckan!
Idag tar vi det mest lugnt tror jag, vi har varit i en lekpark o lekt lite på förmiddagen och efter det så cyklade vi och köpte ett par sandaler till Oscar mycket fina! Nu ligger Oscar och sover så gott och jag sitter ner och tar det lite lugnt.

Igår var jag på modevisning här i habo, det var jätte kul och det var mycket folk där! Jag köpte mig ett par glansiga leggings och en t shirt! kunde faktiskt ine motstå. På lördag åker jag och jocke till göteborg helt sjäva, där ska vi bo på hotell, shoppa, äta god mat och gå på liseberg!! längtar! Oscar får åka på lyx weekend i Gränna där han kommer bli bortskämd hela helgen.

Trevlig helg!

för jag har varit på kurs!

Idag har jag varit och jobbat i en förskoleklass, väldigt snälla och trevliga barn! På väg hem efter jobbet så fick jag en sån hemsk huvudvärk det blixtrade typ ner i ögonen usch! Men som tur var så gick det över efter en alvedon.
Oscar och jag tog det lite lugnt i eftermiddags, det var skönt det med! Sen gick jag iväg på andra delen och sista kursen i hjärt pch lugnräddnigs kursen. Mycker bra info och jag tycker att alla borde gå den.
Så kom jag hem i lagom tid för DH, men det blev inget med det för det var fotboll på tv och stor Oscar var här. Buhu!

Imorgon blir det tidig lämning på dagis då jag börjar jobba 6.30 usch är det bara jag som får så grymt dåligt samvete av att lämna iväg mitt barn? även att jag vet att han har det jätte bra och trivs helt underbart bra där så känns det endå jobbigt att lämna honom.
Fick höra något tråkigt i dag med, efter årskiftet så ska dom stänga Oscars dagis. Jag vill ju inte att han ska gå någon annanstans vill att han ska vara kvar där han är nu. En sån bra personal som jobbar där går nog knappt att hitta på något annat ställe. Får faktiskt en liten klump i halsen när jag tänker på det.


redo för arbete!

börjar jobba om ca 30 min, oscar lämnades på dagis för att äta lunch där och jag åt lunch hemma själv lite ensamt var det. Blir dock ingen lång arbetsdag idag slutar redan kl 1630 så det är skönt!

Annars har helgen flytit på, igår åkte vi till gränna och överraskade mamma o pappa med ett litet besök! Vi åt glass i hamnen och Oscar tittade på båtarna. Roligast att titta på var färjan som kom in från visingsö!
Nej dags att cykla nu så jag inte blir sen. hej svejs

och som de flesta..

så har vi grillat idag, eller ja det känns som att det var många som grillade ikväll iaf här i habo! vädret är ju på topp, ett litet minus för blåsten bara!
Just nu tittar så ligger Therese och sover brevid mig här, och snart ska jag gå o titta klart på Rocky filmen!

Oscar har lärt sig säga oj och så låter det som att han säger traktor, vilka framsteg han gör nu min älskling! Jag har jobbat på dagarna och målat på kvällarna så tid för uppdatering har inte funnits. Men nu har vi målat klart i hallen så nu väntar vi bara på att nån som kan ska hjälpa oss med att sätta upp tapeten på ena väggen så är det klart!
Skulle vilja ha en gammal fin nyckel på ena väggen, så tänkte jag att det kanske finns i någon second hand affär här i habo, men gubben jag pratade med titta bara konstigt på mig och sa nej du det har vi nog inte här, men det finns lite leksaker i ett annat rum....(jag hade oscar med mig) jaha tänkte jag det var väl inte riktigt det jag var ute efter....

vackert inte sant! så om ni har någon gammal nyckel på lager hemma hör av er till mig!

halv fem är lite för tidigt!

tyvärr så blir det inga bilder från söderhamn hittar inte den där usb grejjen...
Hjälp vad veckorna går fort det är redan onsdag! Jag och Oscar ska in till stan idag och träffa emma, planen var att gå en sväng tills Oscar somnade sen sätta oss på ett fik o prata lite, men tror nog att Oscar kände på sig detta och vaknade redan halv 5! Så han sommnade för ca 30 minuter sedan så trötter var han.
Får hitta på något annat istället!

hemma igen!

Efter en lång resa så var man hemma igen, resan har gått bra även om det var lite segt att sitta i bilen så länge. Men helt klart värt det, inte varje dag syster Lena fyller 30! Har lite bilder som jag tänkte visa för er men det får vi ta en annan dag är helt slut. Vilket är konstigt då det känns som att man suttit ner hela helgen typ.....

Vi har haft det så bra, och Marre hade lagat världens godaste mat, ska nog fråga efter receptet tror jag minsann!
Vad man har saknat lill plutt och jocke så klart, känns skönt att vara hemma igen och det ska bli kul när vi ses i midsommar igen! godnatt.

söderhamn next.

japp om några timmar drar jag till söderhamn, det ni 7-8 timmars bilfärd för att fira syster som fyller 30!! ska bli så kul att få se hur dom har det och träffa deras lilla hund rajja..eller liten och liten är nog ganska stor men hoppas hon är snäll för lite rädd kommer jag nog vara!


trevlig helg!

PÅSKEN

Tänkte jag skulle berätta lite om påsken, har som sagt haft fullt upp och inte haft tid att sitta vid datorn. Men på skärtorsdagen kom Therese hit och vi lagade god mat, slingade hår och hade mysigt. På långfredagen hade vi lite påskäggs jakt för Oscar.
 
jag berättar för oscar att det ligger något gömt under filten i tältet.


och där hittar han det!
och ägget innehöll inte godis men......

vindruvor och russin, och lika nöjd är Oscar för det om ni noterar minen!

Efter äggjakt packade vi in oss i bilen och åkte till Gränna, där mina föräldrar bor. Vi åt god mat och blev brortskämda hela dagen. Påskaftonen spenderades också i Gränna, då vi tog en liten tripp ut till visingsö. Vi hade med oss lite picknick och satt vid slottsruinen och hade det gott!
När vi skulle ta färjan tillbaka till Gränna så sov Oscar i vagnen, men när vi va på färjan mitt ut på vättern så början skrika, jag tänkte vad är nu detta, han brukar aldrig skrika. Så jag tittar ner i vagnen och ser en geting krypa på mössan, jag förstår då att Oscar har blivit stucken någonstanns, tar upp honom och ser lite blod vid ögat. Då har den jävla getings helvetet stuckit min fina lilla pojke vid ögat två gånger!
Så halva vägen på färjan och hela vägen från grännahamn upp till mina föräldrar så skrek Oscar. Och så såg man att hela ögat svullnade upp så att han inte kunde se. Jag blev också ledsen och väldigt rädd men jag hade solglasögon på mig så det syntes inte...
Som tur va så lade sig svullnaden ganska så fort igen och igår såg man inte ens att han var svullen, så det var skönt att det gick så bra, och att man aldrig är allergisk första gången man blir stucken. Men om det blir en nästa gång så måste vi hålla koll. Och efter lite mat åkte vi hem igen och tog det lite lugnt.

På påskdagen åkte vi till a6 och shoppade lite tunnare kläder till Oscar, för den tunnaste mössan han hade var en fleece mössa, lite varmt. Men nu är han stolt ägare till på mössa, solhatt och nya skor! Efter det åkte vi till Jockes föräldrar och grillade, gott! Och jag passade på att låna symaskine så att jag kunde sy Oscars gardin. Mitt upp i allt detta, så ser vi när vi tittar ut att det står ambulans, brandbilar och polisbilar precis utanför och så ser vi att det ligger en bil upp och ner på en äng mitt i mot huset..och vi har inte sett eller hört något..skumt. I vilket fall som helst så var det en kvinna som hade kört för fort och voltat ut på ängen. Så vi har haft en minst sagt händelserik påsk!


avslutar med en fin bild på Oscar och mormor


Inskolningsdag 5 avslutad.


och så här glad ser man ut då!


Dagen hade gått bra för Oscar, det som hade varit lite jobbigt eller rättare sagt väldigt jobbigt var att när sov stunden kom så ville inte Oscar sova. Han hade tydligen blivit jätte arg och skrikit, så att en annan pojke hade hållit för öronen.....
Men tillslut så hade han somnat i frökens famn, och fått ligga i personalrummet och sovit.
Ja envisare får man nog leta efter tror jag..

Inskolningsdag 5.

Påsken är nu över, och jag har inte bloggat alls...kan bero på att det har varit fullt upp och det fina vädret! Mycket har hänt men det tänkte jag berätta i ett annat inlägg med lite bilder. För nu är det faktiskt så att det är den sista inskolningsdagen i dag för Oscar, sen är han ett fulländat förskolebarn ;)
Det gick bra att lämna honom idag med inga bekymmer alls. Får se hur det har gått idag ska hämta honom om en halvtimme då han även har sovit där idag!

Medans lillplutt har varit på förskolan så har jag varit hemma och målat, Är klar med hallen som är längst bort vi toaletten och halva "stora" hallen. Det tar tid men defentift värt det!


Inskolningsdag 4 avslutad.

Vad stolt man blir när man kommer till förskolan och hör hur duktig Oscar har varit, Idag var den längsta dagen hitills då han till och med åt lunch där.
Dom hade varit ute och lekt nästan två timmar på förmiddagen och det hade gått jätte bra, han hade inte varit ledsen och inget trött. Hållt igång mest av alla, min lilla energiknippe!
Till lunch hade han ätit jätte bra, två tallrikar med soppa, ett stort glas mjölk och en pannkaka. Och inte hade spillt på sig heller! Man blir så stolt, det går liksom inte att beskriva känslan av att höra att ens barn är en så duktig kille. Även fast man vet om det sen innan, men att få det bekräftat och höra det från någon annan, man blir helt varm inombrods en bra start på påsken helt enkelt.

Arbetsförmedlingen är jag bara allmänt less på, har fått ett erbjudande som dom så fint kallar det (tackar jag nej så blir jag av med akassan, fint erbjudande va?) iaf detta ebjudande är något som heter jobb garanti för ungdomar, man kommer att få hjälp att söka jobb och skriva ansökningar, träfffas i mindre grupper och få chans att få en praktik plats. Vilket säkert är jätte bra om man inte har något jobb. Men jag känner ju lite som så att jag har fått ganska mycket vikariat sen jag började vik. Jag har kanske varit ledig en vecka på sin höjd. Och ärligt talat så tjänar jag mer pengar som vikarie+ att jag stämplar än att tacka nej till olika vik och få en praktik plats någonstanns. Och det måste ju alla tjäna på att jag är ute och jobbar än att jag får pengar från försäkringskassan, aktivitets stöd tror jag att det hette.
Vill verkligen inte göra detta.....

Inskolningsdag 4.

Den sista dagen för denna vecka på förskolan är nu påbörjad, och det gick smidigt idag med, klädde av Oscar ytterkläderna fick en kram och sen gick han in till leksakerna.
Det är nästan som att det känns som att något är fel och att det går för smidigt.....eller så är han bara så trygg i sig själv och att han vet att mamma kommer tillbaka igen. hm ja ibland undrar man vad det är för tankar som rullar runt uppe i knoppen på han.

Nej nu måste jag kila, ska åka tåget in till stade för att gå på ett möte på arbetsförmedlingen, inte så kul men ett måste tyvärr.

basilika och citron fisk.

4 portioner

Ingerdienser:

600g vit fiskfilé
1tsk salt
2-3 vitlöksklyftor
1/2 dl hackad basilika
3dl kelda sås lovley lemon
1dl riven ost

Gör så här:

Sätt ugnen på 225grader. Salta fisken och lägg i en ugnsäker form. Skala och skiva vitlöken. Strö vitlök och basilika över fisken. Häll såsen över fisken och strö över ost. Stek i mitten av ugnen i ca 20 minuter, klart!

Tro mig smidigare blir det knappt, och gott med! Oscar gillar det han åt två portioner när vi lagade det igår! Fast vi gjorde utan ost och det gick med bra.

Inskolningsdag 3 avslutad.

Då var den tredje dagen till enda, Inskolnings fröken berättade att det hade gått jätte bra tills dom skulle sätta sig ner och ha samling på mattan. Då blev Oscar jätte arg och bara skrek, fast det var inte efter mig han skrek utan han ville gå ut och han blev så nöjd så när fröken frågade om han ville gå ut. 
 Lilla skrutten han är så bestämd när det gäller vissa saker och visserligen är det bra att han vill gå ut, det skulle ha varit värre om det var åt det andra hållet. Han är en riktig liten ute kille!


Inskolningsdag 2.

Jaha då var dag 2 på förskolan avklarad, hjälp vad tiden går fort när vi är där, och Oscar har super kul.
Idag så var vi där från kl 9-11, vi hade samling (oscar ville inte sitta still) efter samlingen så gick vi ut till lekparken vilket Oscar uppskattade vill jag lova, inget häng efter mamma där inte utan springer hellre iväg själv och kikar och grejjar.

Oscar kände igen sig direkt när vi närmade oss förskolan, då pekade han och sa titta, där, titta hela vägen fram till dörren!
Sen hinner vi knappt få av oss kläderna innan Oscar är inne bland dom andra barnen och leker, och det är ju positivt att han trivs så bra.

Imorgon tänkte jag lämna honom direkt för att se hur det går, men det kommer nog gå bra!

lite bilder från dagen.


Oscar kikar lite här.......


me and my baby

testar den nya designen

okey, nu är den upplaggd och här testar vi den. (:
/emma

Inskolningsdag 1 avklarad.

och den gick ju galant, från kl 10-11 så fick Oscar gå runt och kika och leka med alla leksakerna. det som han tyckte var lite otäckt var en låda med små plast djur i, det som var roligast var ketchup flaskor och en häst som han använde som sopkvast.

Resten av dagen tar vi som den kommer, just nu så sover lille man men efter det så tar vi nog med oss mellanmål ut och går till en lekpark!

världens bästa!

Tänkte jag uppdatera om vårat kylskåps problem:

1. Jag ringde till dom som skulle ha kommit igår men aldrig kom och frågade om dom hade tänkt att komma idag eller om jag iaf kunde gå ut en sväng i det vackra vädret.
Till svar får jag: Han som skulle kommit igår är sjuk, ni kan inte vänta tills på måndag?
(tänker i mitt huvud
) finns denna människan på riktigt eller är det en trög dator jag pratar med, hur i helvete skulle vi klara oss utan kylskåp i två dagar till??????? Istället svarar jag, nej det kan vi verkligen inte. Okej om det varit kallare ute så att man kunde ha mjölk och fil och sånt ute...vilken tant alltså för att uttrycka det milt.

2. Hyresvärden var precis här och fixade kylskåpet, fast jag tror inte det är fixat för det har inte blivit kallt än...tänkte jag skulle vänta lite till innan jag ringer och berättar att allt slit han gjorde var förgäves..stackarn...

Och nu över till världens bästa emma som sitter och sliter med en skit snygg ny design till bloggen!!! 


en bra och en mindre bra dag.

Vilket härligt väder vi har haft i två dagar nu, knappt man kan tro att det låg snö på backen förra veckan! Den här veckan är jag som sagt ledig och hemma med Oscar vilket är underbart med tanke på vädret!!

Igår skulle vi ha åkt och badat men en av barnen som vi skulle åka med var magsjuk så vi skjuter upp det till nästa vecka istället. Stadsparken blev vårat mål istället, jag och Oscar tog tåget in till stan efter lunchen, där vi möttes av Emma.
Nästa mål var att hämta Olivia som är några månader äldre än Oscar. Efter det började vi ta oss upp mot stadsparken vilket inte var det lättaste med två vagnar var av en var en dubbelvagn riktigt tungt att köra! (eller så är det vi som otränade)

Stadsparken var full av lekande barn och mammor (nån enstaka pappa). Oscar tyckte det var jätte roligt att åka rutschkana, krypa i tunnlar, och titta på ankorna. Sen blev nog både Oscar och Olivia trötta i benen och vi bestämde oss för att gå ner mot stan och käka något. En toppen dag helt enkelt!

Idag är en mindre bra dag här hemma, då kylskåpet gick sönder i natt så det första jag fick gör i morse var att rensa ur och slänga massa mat vilket inte kändes allt för roligt. Tur att vi inte har stor handlat på ett tag.
Så justnu går vi här hemma och väntar på att elektriken ska komma och fixa det, innan dess kan vi inte ge oss iväg (snälla kom snart!) Oscar verkar riktigt sugen på att gå och leka i lekparken nedanför...

Ikväll ska vi gå på bio, en shopaholics bekännelser!

RSS 2.0